Meille tuli tänään vieraita syömään. Siivoilin sitten eilen ihan normaaliin tapaan... imurointia ja sellaista. Lähti taas iso pyörä pyörimään kun pyyhin ohi mennessäni tiskikoneen luukun. Ensin alakaappien ovet, yläkaappien ovet... sitten tasoilta paahturi, blenderi, kahvinkeitin... ja koska keittiössä pöly tarttuu jokapaikkaan eri tavalla, täytyy pyyhkiä usein myös kaikki maaliman lasipurkit. Joo, mä oon just niitä jotka siirtää ryynit ja muut ihaniin lasipurkkeihin tehden miehen elämästä hankalaa. No, sen elämä muuttui taas hankalaksi kun ei se raukka löydä taas mitään. Aina siinä niin käy että sitten alan pyörittelee mahdollisuuksien rajoissa niitä purnukoita ja paahtureita eestaas tasoilla etsien käytännöllisempää järjestystä.

Tärkeintä on että aarteet eli mausteet on sijoitettu lähelle hellaa ja koska mä vaan rakastan niiden värejä ja ne on kauniita lasipurkeissa ja esillä niin niitähän sitten on aina erilaisissa kombinaatioissa esillä niin paljon kuin mahdollista. Lisäksi oon ihan hulluna kaikkiin lasipurkkeihin, astioihin ja lautasiin ja vaaseihin. Ihana laittaa hedelmät, mausteet, myslit jauhot ja ryynit että niiden kauniit värit näkyy. Lasi tietenkin materiaalina kyllä armotonta, jotta se itsessään olisi kaunista, sitä pitää olla pyyhkimässä jatkuvasti. Ukko ei siis löydä tiskiharjaakaan  koska nyt se taas muutti kaappiin... vasta muutama viikko sitten se muutti sieltä tiskipöydälle sisustukseen sopivaan pieneen peltiämpäriin.

20140516160643962-normal.jpg

Kivoilla tavaroilla on myös hyvä yrittää peittää noita kamalia välitilan kaakeleita. Mitä joku on ajatellut yhdistäessään vaalean beiget kaakelit ja harmaan sävyisen tasot!!! Kuvissa nyt muutama maustepurkki hyllystä ja tason pieni lokerikko jonka sisällä ja päällä aina erilaisia systeemeitä. Mortteli on kovassa käytössä päivittäin kun murskaan pippurit ja kauniin ruususuolan. Pikkuruinen raastinrauta mausteiden raastamiseen on myös aina esillä ihan vain koska on niin suloinen. Öljyt oli ennen kaapissa mutta nekin on nyt jonkin aikaa asuneet pöydällä, nyt ne sai muuttaa ukon mummolta saadun lasilautasen päälle.

Kerran yhden toisen viirauksen kourissa meni hermo fairy pulloon ja sen rumaan ulkonäköön. Piilotin sen ensin kaappiin. Kaveri sitten oli siirtänyt astianpesuaineen kätevästi pieneen pumppupulloon ja minähän seuraavalla kerralla ostin niitä ikean ihmemaasta kaksi kappaletta. Toiseen astianpesuainetta ja toiseen käsisaippuaa. Pöydällä pyörivä altaan korkki ja terässaippua saivat alleen edellisessä järjestelyurakassa tuollaisen minipienen peltisen piirakkavuoan.

20140516_154741-normal.jpg

Yks pikku maatuska on päässyt asumaan keittiöönkin... näitä asuu muutamia ympäri asuntoa. Ainiin, tänään opin että Suomen sana "maatuska" on ihan puppua. Tarkoittaa venäjäksi oikeasti "äidin, äidille" tai jotain. Oikea sana on Matruska, miten se sitten kirjoitetaankaan.

20140516_154759-normal.jpg

Tulihan siinä nyysättyä loputa taas kaikki jalkalistan pääliset ja seinätkin rätin kanssa mutta nyt on taas ihana mennä keittiöön:) Tänään siis tuli vieraita, tai ei edes vieraita vaan ukon veli tyttöytävineen ja perheineen. Viisi lasta ja neljä aikuista, oli muuten meidän tupa melkoisen täynnä ihmisiä ja ÄÄNTÄ :D ei se mitään, mä tykkään elämästä ja mä tykkään sukulaisista. Tulivat siis jo lounaalle ja illan suussa lähtivät. Tein jauhelihapihvejä koska mureke ei mahtunut enää uuniin juuresten kanssa. Kaikki oli maustettu tuliaismausteilla. Pihveissä perus kananmunan ja korppujauhon lisäksi kreikkalaista lihapullamaustetta, savustettua paprikamaustetta, hippasen kanelia, suolaa ja pippuria. Uunijuurekset eli perunat, porkkanat ja palsternakka oli mausettu runsaalla valkosipulilla, rosmariinilla, suolalla ja pippurilla ja päälle oliiviöljyä. Salaatti ja öljypohjainen kastike. Hyvää oli, kaikki meni:) Jälkkäriksi syötiin jäätelöä ja marjapaistosta.

Hauskaa katsella pieniä serkkuja innoissaan leikkimässä keskenään. Eipä tuo pikku-ukko edes aamulla huomenia sanonut (tai kalimeraa niinku nyt on ollut tapana:P), vaan kysyi heti että koska serkut tulee. Kyllä niistä ääntä lähtee ja vauhtia riittää mutta se on lopulta ihan sitä parasta elämää.

Oli muutenkin jännää koska tavattiin ekaa kertaa ukon veljen heila. Mutta sympaattinen ja lämmin tyyppi, ihan ehdottomasti ihana saada hänetkin perheeseen mukaan. Samalla saivat lapset yhden "serkun" lisää :)

IMG_6291-normal.jpg

Mutta hei! täällähän pitäisi alkaa ihan rantsukelit nyt, että pitää kyllä itsekin mennä pihalle vähän aurinkoa metsästää... jos sais vaikka kreikassa jalkoihin syntyneen ruudukon pois. Älyttömän kivat mutta hiukka hupaisat kuvat tulee sellaisista puoleen pohkeeseen ulottuvista gladiaattorisandaaleista :D Olis yhdet valmistujaiset tulossa niin jos sais tuota ruudukkoa vähän hälvennettyä ;)

Nyt on ilta taas... silmät luppaa ja nukkumatti taitaa odotella ihan nurkan takana.

Hyvää yötä, kauniita unia, oman kullan kuvia!