IMG_20140525_130027-normal.jpg

Tule takaisin aurinko ja lämpö! Niin ihanan helppoa hypätä lasten kanssa pihalle... tyypit leikkii tyytyväisenä ja äiti makoilee nurmikolla ;) Mä joka en rusketu, tai en ole ennen ruskettunut niin oon ihan jopa saanut väriä pintaan.

 

IMG_4410-normal.jpg

Johan taas on ideajonoa kertynyt... ihan kaikkee tekis mieli tehdä. Joutuu taas ihan taistelee itsensä kanssa että tekis edelliset projektit loppuun. Sit pitää tehdä sellasia nopeita välipalaprojekteja joissa ei mee kuin hetki... sellasta pikaruokaa mun askartelevalle sielulle.

Pidempiaikainen homma otettiin pikku-ukon kanssa kun alettiin kerää sille kansioo johon saa laittaa kaikkia kivoja ruoka ja leipomisohjeita. Se kun lukee kaikki noi yhteishyvät sun muut ja ihastelee kaikkia ruokia siellä. Saa nyt sitten aina itse valita reseptit mitä haluaa sieltä leikata säästöön. Kari Aihinen eli Karihaihinen on meillä nyt tosi kovassa huudossa:D.

Törmäsin honkkarissa tällaisiin naulakoihin tässä yks päivä. En ihan tarkkaan kassalla ollessani tienny mitä niistä tekisin mutta kotimatkalla jo alko ide jalostumaan. Penskat käy pyyhkimässä kaapin ovessa roikkuvaan käsipyyhkeeseen aina suunsa ruoan jälkeen vaikka kuinka tolkutan että sitä paperia lapset, sitä paperia...  Päätin keittiössä olevaan puiseen sivupöytään ruuvailla koukut kiinni ja pieniin klipsuihin laittaa ukon mummolta perityt ruudulliset keittiöpyyhkeet lapsille omiksi pyyhkeikseen. Pyyhkeitä on kaapissa vissiin vielä neljä kappaletta niin aina saa vaihdettua puhdasta ja samanlaista. Vanhat pyyhkeet on ihanan pehmeät ja imukykyiset. Lapsetkin tietävät että ne on isomummulta kotoisin.

047ab340-8f62-4e82-af44-a718beacc1d2-nor

Noooh.. oma projekti jota ei tilanteen pakosta kerkii saamaan kerralla valmiiksi ja joutuu väsäilee tässä muiden hommien lomassa on housujen tuunaus. Mistä lie yhtäkkii tuli valtava tarve saada moiset. Onneksi käy kätevästi kun voi housut jalassa niitä nyt alkuun työstää kun repii noita lankoja viilletyistä paloista irti.. Koska saatavilla ei ollut nyt oikeita farkkuja (en siis viitsinyt alkaa niitä rikkomaan mitä kaapista tällä hetkellä löytyi ja pakko oli alkaa tekee heti eikä kohta :P), niin tyydyin tällaisiin johonki denim housuihin. Revityn kohdan taakse laitan vielä mustaa pitsiä ja sekin löytyy askarteluarkusta valmiina kun en raaskinut heittää pois lyhyttä pitsimekkoa jonka helmaan tuli reikä. Onneksi tulee välillä säästettyä kaikenlaista juurikin askartelutarkoituksessa ;)

Tässä siis housut työn alla... viillot jatkuu tuonne polven alapuolelle asti eli tovi menee tuota lankaa pinsettien kanssa nyppiessä:D

20140529_120854-1-normal.jpg

Taisin horista tässä taannoin jotain ikäänkuin risotosta joka onkin tehty quinoasta. Kokeilin taas tehdä mutta tällä kertaa en laittanut sitä riisiä sekaan ollenkaan vaan ihan kokonaan sitä quinoaa. Ai ai.. tykkään ihan hirmusti!

Herkkusieniä

Kevätsipulia

Valkosipulia

Oliiviöljyä

Mustapippuria ja sormisuolaa

Timjamia

Quinoaa

vettä

Valkoviiniä tai valkoista balsamicoa

Parmesan raastetta

Ja määrät... hmm... mä kun en vaan osaa mitata... en määriä, en aikaa. Herkkareita oli sellanen rasiallinen ja quinoaa ehkä kaks desiä. Quinoahan pitää huutoa ennen keittämistä. Mä kuullotin herkkarit ja sipulit kasarissa, lisäsin mausteet, lisäsin quinoat ja sitten hiljalleen vettä niin että tuli kypsäksi. Jossain vaiheessa lisäsin tuon vaalean balsamicon kun vielä oli vettä jäljellä. Valkoviininkin laittaisin niin että kerkeää hetken kiehumaan... Sitten kun quinoa oli kypsää ja imenyt nesteen, sekoitin joukkoon parmesan raasteen. Koko komeuden olis kruunannut kyllä vielä tuore persilja silppu annoksen päällä mut sitä ei ikävä kyllä tällä kertaa kaapista löytynyt. Nams!

IMG_4447%20%282%29-normal.jpg

Nyt alan odottelemaan mun vanhempia kylään... enkä oo yhtään ainut joka mummoa ja vaaria odottaa pitkän matkan takaa <3